NOW Foods Ultra omega 3 fish oil х 90

Какво е NOW Foods Ultra Omega 3?

NOW Foods Ultra Omega 3 е натурален концентрат от рибено масло. За разликата от повечето рибени масла на пазара, Ultra Omega 3 е с високи концетрации на двете най-важни за човека полинаситени мастни киселини - EPA (Ейкозапентанова киселина) и DHA (Докозахексанова киселина).

Всяка една доза от продукта равняваща се на 1 драже, съдържа в себе си 500 мг EPA и 250 мг DHA. или общо 750 мг омега-3 мастни киселини.

Ultra Omega 3 е молекулярно дестилиран и не съдържа замърсители като живак или тежки метали.

Продуктът е производство на американската компания NOW Foods, която притежава сертификат за качество (GMP) и ежегодно печели награди за продуктите си. Това носи гаранция на потребителите, че получават точно това, за което плащат.

С какво ще ми е полезен NOW Foods Ultra Omega 3?

Омега-3 мастните киселини са свързани с редица процеси в човешкото тяло. Заедно с омега-6 участват в регулацията на имунната система, регулацията на възпалителните процеси, възстановяването и участват в състава на клетъчните мембрани.

Тялото ни не може само да произвежда тези мастни киселини, затова и се наричат есенциални. Те трябва да бъдат набавяни чрез храната или чрез хранителна добавка.

Проблемът е, че с храната от нашето ежедневие, ние си набавяме прекалено много омега-6 и прекалено малко омега-3 мастни киселини. Този дисбаланс е научно изследван и определен за вреден за човешкия организъм.

Случвало ли ви се е да боледувате, а всички около вас да са здрави? Вероятно имунната ви система е била подтисната, а дисбалансът между омега-3 и омега-6 е един от виновниците за това.

Набавянето на достатъчно омега-3 мастни киселини е важна част от всяко здравословно ежедневие.

Най-големи количества омега-3 се съдържат в рибата, но ако не обичате риба и тя не присъства в менюто ви ежедневно, значи е добре да помислите за рибено масло като хранителна добавка.

Начин на употреба

Според повечето източници допустимата дневна доза за прием на омега-3 ЕМК е около 3 грама, а приемливата дневна доза е 1,6 г за мъже и 1,1 г за жени.

Избягвайте да ги приемате успоредно с добавки с антиоксидантен характер, тъй като това би намалило ефикасността на добавките.

Внимание:

Омега-3 намаляват гликемичния контрол при диабетиците и не бива да се приемат без лекарско предписание от хора със сърдечна недостатъчност или хронична ангина.

Имайте в предвид противосъсирващия ефект на тези мастни киселини, затова се посъветвайте с лекар, ако приемате медикаменти с подобен характер.

Задължително уведомете лекуващия ви лекар ако ви предстои операция или друг вид лечение.

Състав на продукта

Съставка

Количество

% RDA*

Дозировка

Доза

1 драже

±

Базови съставки

Калории

10

±

Мазнини

1 g

2%

Мононенаситени Мазнини

500 mg

±

Наситени мазнини

0.5 g

1%

Полиненаситени Мазнини

900 mg

±

Мастни киселини

DHA

250 mg

±

EPA

500 mg

±

Натурално Рибено масло (Natural Fish Oil Concentrate)

1 g

±

Омега 3 Мастни киселини

750 mg

±

* Дневната доза (RDA) е съобразена с хранителен режим от 2000 ккал дневно.