NOW Foods Magnesium citrate 200мг. х 100

Какво представлява магнезият?

Магнезий е един от минералите, които са жизненонеобходими за нашият организъм и трябва да си набавяме чрез храната. Участва в над 300 ензимни реакции, необходим е за поддържането на здравината на костите, за работата на нервите, мускулите и други части на тялото.

Това, че е вторият най-разпространен минерал в организма, подсказва неговата необходимост. За съжаление обаче, дефицитът на магнезий е вторият най-разпространен в света.

До какво води магнезиевият дефицит?

При малък магнезиев дефицит, симптомите са превъзбуденост, замайване, мускулни крампи, слабост в мускулите и умора.

При по-сериозен дефицит се стига до намаляване на калция и калия в тялото и задържане на натрий, което от своя страна води до задържане и на вода. Неврологичните и мускулните симптоми като тремори и мускулни спазми също са често срещани. Измежду симптомите са загуба на апетит, гадене и неравномерна работа на сърцето.

Магнезият играе и важна роля във въглехидратния метаболизъм и дефицитът може да доведе до влошаване на инсулиновата чувствителност.

С какво ще ми е полезен NOW Foods Magnesium Citrate?

Ако имате дефицит на магнезий, един от най-добрите и лесни начини за връщането на нивата в оптимум е приемът му като суплемент.

Освен за избягване на магнезиевия дефицит, магнезият има много други ползи. Той е релаксант, помага на тялото да се отпуснe и намалява стреса. Това го прави изключително подходящ за прием преди лягане, за допринасяне на по-спокоен и дълбок сън.

Научните данни показват ползи при поддържането на нивата на тестостерона и увеличаване на силата при спортуващите. Тъй като минералът играе ролята и на електролит, физическите натоварвания намаляват нивата му. Приемът след тренировка е идеален за поддържане на баланс.

Високи дози магнезий се използват широко като лаксатив и са подходящи за хора страдащи от констипация (запек).

Цитратната форма е една от най-добре усвоимите. Много трудно може да се предозира, защото тялото саморегулира усвояването. Ако нивата ви на магнезий са прекалено високи, по-малко ще се усвоява от тънките черва и обратното. Най-честият проблем при прием на прекалено високи дози е диарията.

Начин на употреба

За поддържането на оптимални нива в повечето случаи са достатъчни 200 до 400мг допълнителен прием. Това са 1 или 2 таблетки от NOW Foods Magnesium Citrate.

Ако приемът е с цел излизане от дефицит, приемайте доза по препоръка на лекаря.

Можете да приемате продукта както на празен стомах, така и по време на хранене. Ако го приемате с храната, избягвайте богата на неразтворими фибри, фитати и оксалати. Богати храни на оксалати са спанакът, листните зеленчуци, ядките, чаят, кафето и какаото.

Прибавянето на витамин C подобрява усвояването.

Състав на продукта

Съставка

Количество

% RDA*

Дозировка

Доза

2 табл.

±

Минерали

Магнезий (Magnesium)

as Magnesium Citrate

400 mg

100%

* Дневната доза (RDA) е съобразена с хранителен режим от 2000 ккал дневно.