NOW Foods L-OptiZinc 30мг. х 100

Какво е цинк?

Цинкът е един от жизненоважните за организма ни минерали, който е необходим за оптималното функциониране на много голяма част от системите в тялото.

Минералът е необходим за плодовитостта на тялото, оптималното функциониране на имунната система и производството на тестостерон. Участва и в над 300 ензимни реакции.

За съжаление цинковият дефицит е често срещан при много хора, поради неособено доброто му усвояване и загубата му чрез потта. Това го прави наистина подходящ за активно спортуващи и вегетарианци.

Минералът цинк играе ролята и на ароматазен инхибитор. Ароматазата е ензим, който превръща излишния тестостерон в естроген. Това е особено нежелателно при мъжете и поддържането на оптимални нива цинк е препоръчително.

Какво е L-OptiZinc и с какво е по-различен?

На пазара съществуват различни форми, под които цинкът се продава. Някои от тях са с много ниска усвояемост, докато други се усвояват много по-добре.

L-OptiZinc е патентовано съединение между цинк и аминокиселината L-Methionin. Научните изследвания потвърждават по-високата му усвоимост в сравнение с останалите форми, което го прави препоръчителен избор за желаещите да го приемат като хранителна добавка.

Към състава на NOW Foods L-OptiZinc е добавен и мед като предпазна мярка, тъй като има случаи, при които приемането на допълнително цинк намалява нивата на мед в организма.

С какво ще ми е от полза L-OptiZinc?

Както вече разбрахте от написаното по-горе, цинкът е един от най-важните минерали за човешкия организъм, отговорен за оптималната работа на редица процеси.

За съжаление неговият дефицит в световен мащаб е много разпространен, като едни от най-засегнати са активните спортисти, поради загубата му чрез потта.

Другата група засегнати са вегетарианците, тъй като минералът в растителните източници на храна е изключително трудно усвоим.

Приемането на допълнително цинк ще ви даде допълнителна сигурност и ще помогне да поддържате оптимални нива в организма. За атлетите ще е от помощ в следтренировъчното възстановяване.

Начин на употреба

Приемайте по една капсула дневно, препоръчително на празен стомах или с храна, бедна на фибри.

Състав на продукта

Съставка

Количество

% RDA*

Дозировка

Доза

1 капс.

±

Дози в опаковка

100

±

Минерали

Мед (Copper)

As Chelate

300 mcg

15%

Цинк (Zinc)

from L-OptiZinc® Monomethionine

30 mg

200%

* Дневната доза (RDA) е съобразена с хранителен режим от 2000 ккал дневно.