Производител HARTMANN
Наличност

АТРАУМАН Ag тюлена стер.превр.атравм.рани 10/10см х3

АТРАУМАН Ag тюлена стер.превр.атравм.рани 10/10см х3

Атрауман Ag (Atrauman Ag) е тюлена стерилна превръзка покрита със сребро и импрегнирана с немедикаментозен неутрален липид. Превръзката се използва за рани с повишен риск от инфекция или вече заразени рани. Веществата в стерилната превръзка имат антибактериални свойства. Тюлената стерилна превръзка има наелоново покритие със сребърни частици. Сребърните йони действат грам-положително и грам-отрицателно върху бактериите, включително и върху щамове на MRSA (MRSA е щам на бактерията Staphylococcus).

Среброто осигурява антимикробна бариера, което е полезно за лекуването на замърсени рани и помага за намаляване на риска от бактериална колонизация. Бактериите по повърхността се убиват от сребърните йони, които се активират от влажна среда на раната. Атрауман Ag (Atrauman Ag) е тюлена стерилна превръзка и е ефективна срещу грам-отрицателни и грам-положителни организми и е подходяща за използване при хронични рани с различна етиология.

Атрауман Ag (Atrauman Ag) е импрегнирана с триглицериден мехлем. Това определно намалява риска от болка по време на отстраняване. Среброто в Атрауман Ag (Atrauman Ag) остава активно до 7 дни, за най-добри резултати на превръзката трябва да се сменя след 3-4 дни.

Атрауман Ag (Atrauman Ag) може да се използва с всички възможни вторични превръзки в зависимост от етиологията на раната.

Производител: HARTMANN