АБО ФАРМА-АБОФОЛИК МЕТА тбл.х30

Описание:

§  Нова подобрена формула с L-метилфолат.

§  Комбинация от метилирана фолиева киселина + Витамини B1, B2, B3, B5, B6, B7 и B12.

§  По-бързо усвоима от организма от обикновената фолиева киселина.

§  Спомага за нормалното протичане на бременността.

§  Намалява риска от развитие на дефекти на невралната тръба на плода /spina bifida/.

§  В специална блистерна опаковка, която запазва биохимичната активност на L-метилфолатът.

§  Хранителна добавка.

§  Производител - Холандия.


 

 Фолиевата киселина е витамин от групата на В витамините /В9/. Съдейства за нормалното протичане на бременността и намалява риска от развитие на дефекти на невралната тръба на плода - Spina bifida. Това е вроден дефект, който се появява в първите 4 седмици на бременността, често преди жената да разбере, че е бременна. Представлява открити или покрити с непълноценна кожа, нервни структури. Той може да засегне един или повече прешлени, но най-често е на нивото на кръста. В зависимост от тежестта на засягане от Spina bifida, дефектът може да е видим по гърба на бебето, но в по-леките случаи не се наблюдават видими анатомични изменения.Всяка жена в детеродна възраст се нуждае от 0,2 мг ежедневен прием на фолиева киселина. Тя е необходима за правилния растеж на клетките и развитието на ембриона. При бременност тази потребност се увеличава. Дозата от 0,4 милиграма е утвърдена в световната практика като достатъчна дневна доза за компенсиране на увеличените потребности на бременната жена от фолиева киселина.
Превръщането на фолиевата киселина в L-метилфолат е сложен и многостепенен процес, който при 12% от бременните жени не може да се осъществи поради генетичен ензимен дефект. Ето защо при тези жени съществува риск от раждане на дете със спина бифида, въпреки приема на фолиева киселина, докато при прием на Abopholic metaтози риск се елиминира.
 

Абофолик Мета сега е с нова подобрена формула с L-метилфолат, което гарантирапо-бързото и пълно усвояване от оранизма в сравнение с обикновената фолиева киселина. Abopholic meta почти веднага достига нивата, при които успешно изпълнява биологичните си функции. В комбинация с всички жизненоважни витамини от група В, които действат синергично помежду си за най-добър ефект върху организма. 

Витамините от група В предпазват нервните клетки и поддържат нормалното функциониране на нервната системаСпомагат за производството на нови здрави червени кръвни клетки и спомагат за клетъчното регенериране. Изключително важни за клетъчните окислително-редукционни процеси.

Освен това таблетките Абофолик Мета са в блистерна опаковка, като по този начинвсяка таблетка е трайно изолирана външни въздействие и това от своя странапозволява запазване на биохимичната активност и годност на активната съставка - L-метилфолат. В това състояние годността на фолиевата киселина се удължава до 2 години.


Начин на прием: По 1 табл. дневно с много вода.