ДЕРМИЦИН СЕРУМ спрей 30мл

Dermicin (Дермицин) е предназначен за лечение на себореен дерматит в кърмаческа възраст (крусти, млечни корички).

 

СЕБОРЕЕН ДЕРМАТИТ В КЪРМАЧЕСКА ВЪЗРАСТ

Себорейният дерматит в кърмаческа възраст (инфантилен СД, млечни корички, крусти) се характеризира с жълтеникави или кафеникави люспи, които се образуват по скалпа, около веждите, клепачите, ушите или по шията на малките деца. Себорейният дерматит може да се прояви също и по други части на тялото, като в сгъвките на колената или лактите. Смята се, че се причинява от свръхпроизводството на себум (от мастните жлези), често в комбинация с инфекция от дрожди (Маласезия / Malassezia). Себорейният дерматит в кърмаческа възраст не се дължи на лоша хигиена или алергии. Себорейният дерматит (крусти) в кърмаческа възраст е много често срещано състояние, което се среща при около 50 процента от всички кърмачета.

 

DERMICIN

Кутията на Dermicin съдържа 30 мл флакон със спрей-серум, четка за еднократна употреба, гребен и указания за употреба.

Спрей-серумът Dermicin се абсорбира в кожата и действа чрез разтваряне на полепналия слой от сух себум. Dermicin намалява загубата на влажност (трансепидермално) и възстановява бариерната функция на кожата. Приложените четчица и гребен се използват за отстраняване на люспите, които представлява себорейният дерматит. Серумът Dermicin е така разработен, че гъбичките (Маласезия / Malassezia) да не могат да проникнат в себума и да го използват като източник на липиди.

 

Състав: масло от семена на Borago Officinalis (пореч), сквалан, токоферил ацетат, слънчогледово (Heiianthus Annuus) масло, екстракт от листа на розмарин (Rosmarinus Officinalis).

 

Предупреждение

Само за външна употреба.

Пазете далеч от деца.

Използвайте продукта внимателно, като спазвате указанията за употреба.

Никога не използвайте други продукти, като например зехтин, в комбинация с Dermicin. Зехтинът може да влоши себорейния дерматит, ако е налице инфекция от Malassezia.

ВНИМАВАЙТЕ СЕРУМЪТ ДА НЕ ПОПАДА В ОЧИТЕ НА ДЕТЕТО. ТОВА МОЖЕ ДА ПРИЧИНИ ДИСКОМФОРТ.

При попадане на Dermicin в очите на детето, изплакнете ги с чиста, топла вода. Потърсете медицинска помощ, ако дразненето не престане.

 

Начин на употреба:

Махнете предпазната капачка от флакона със спрей-серума. Пръснете 2 пъти върху дланта на ръката и нанесете / втрийте серума в участъка със себореен дерматит. Повторете, ако участъкът, засегнат от себореен дерматит е по-голям, напр. скалпа. Важно е върху кожата да се нанесе достатъчно количество серум. Ако детето има себореен дерматит около очите, серумът може да се пръсне върху памучен тампон за по-лесно нанасяне, без да попадне в очите на детето. Изпишният серум, останал по дланите ви може да се втрие върху други участъци от кожата на детето, защото предпазва от загуба на влажност през кожата. Повтаряйте нанасянето всяка сутрин и следобед до изчезване на себорейния дерматит. Това обичайно отнема 1-4 седмици. За отстраняване на останали люспички, използвайте порестата страна на еднократната четчица, като масажирате МНОГО ВНИМАТЕЛНО скалпа, след което почистете от люспичките с другата страна на четката. Гребенът (може да се ползва многократно) се използва за ВНИМАТЕЛНО премахване на крустичките от косата на детето. Не забравяйте, че скалпът и кожата на детето са много нежни. Себорейният дерматит може отново да се появи след успешно лечение. Обичайно изчезва след 7-месечна възраст на детето. След това, децата само понякога развиват инфантилен себореен дерматит. При повторна поява на себорейния дерматит, третирайте отново с Dermicin.

 

Странични ефекти на Dermicin

Не са известни странични ефекти във връзка с използването на Dermicin.

 

Съхранение

Съхранявайте в оригиналната опаковка, на температура между 2 и 30 ºС.

Пазете от пряка слънчева светлина и далеч от достъпа на деца.

Четката е предназначена за еднократна употреба.

Не използвайте Dermicin след срока на годност.

След употреба, поставяйте обратно предпазната капачка на флакона. Dermicin може да се изхвърля като битов отпадък.

 

Опаковка: 30 мл флакон със спрей-серум, четчица за еднократна употреба и гребен за многократна употреба.

Тагове на продукта

sebamed (80)