АЛГОПИКС емулсия за тяло 200мл.

ЗА СУХА, СЪРБЯЩА И ЛЮЩЕЩА СЕ КОЖА

- Успокоява раздразненията и сърбежа

- Омекотява и овлажнява кожата

- Подпомага излющването на излишните рогови клетки

Активни съставки:

Урея 10%     

Масло от сладък бадем     

Масло от шеа     

Алантоин   

Екстракт от зелени микроводорасли

Предназначение и начин на действие:

Емулсия за тяло Алгопикс е козметично средство, специално разработена и предназначена за суха, сърбяща и лющеща се кожа. Благодарение на прецизно подбраната комбинация на 10% Урея с алантоин, екстракт от зелени микроводорасли, както и натуралните емолиенти – масло от сладък бадем и масло от шеа - емулсията има комплексно действие върху проблемната кожа. Ефективно регулира лющенето и възстановяването на роговия слой, успокоява раздразнението и сърбежа, омекотява и дълбоко хидратира кожата. 

Урея – Уреята е естествен хидратант, с чиято помощ се увеличава способността на роговия слой да задържа вода, което подобрява хидратацията на кожата. В концентрация 10% има кераторегулиращ и кератолитичен ефект - ефективно регулира лющенето на кожата и подпомага излющването на излишните рогови клетки. Явява се проводник на другите активни вещества. Притежава и антимикробиално действие – предпазва кожата от допълнителни дразнители, които могат да предизвикат възпаление и сърбеж. Предпазва от рецидив. 
Алантоин – успокоява раздразненията и сърбежа; 
Екстракт от зелени микроводорасли – алкохолен екстракт от зелени микроводорасли род Хлорела и Сценедезмус. Благодарение на изключително богатото си съдържание на биологично-активни вещества – аминокиселини, витамини, минерали, протеини и др., екстрактът от алги оказва разнообразно и благоприятно въздействие върху кожата при локално приложение. Има тонизиращ и подхранващ ефект върху кожата, стимулира  повърхностната микроциркулация, подпомага хидратацията, противовъзпалителната и регенеративна активност. 
Масло от сладък бадем и масло от ший – натурални емолиенти с комплексно действие върху кожата. Ограничават дехидратацията, дълбоко овлажняват и омекотяват кожата. Мощни антиоксиданти. Действат успокояващо върху микровъзпаленията, раздразненията и сърбежа на кожата. Стимулират повърхностната микроциркулация, с което подпомагат  регенерацията на кожата. 

Препоръчва се емулсията да се употребява два пъти дневно, особено след баня, като се нанася с леки масажни движения върху кожата на тялото. Подходяща за ежедневна употреба от деца и възрастни. Препоръчва се паралелна употреба на душ гел Алгопикс.
БЕЗ ПАРАБЕНИ!    БЕЗ АЛЕРГЕНИ!   БЕЗ ПАРАФИНИ!