АНАСОНОВО МАСЛО 10г. OLEUM ANISI

Състав:
Анасоновото масло се съдържа в зрелите плодове на растението, които след пресоване се дестилират с водна пара. Главна съставна част на анасоновото масло е анетола (80 ­ 90%). Поради това често е замествано от масло от резене, чиято основна съставка също е анетол.

Действие:
Анасоновото масло е отличен афродизиак, действа възбуждащо, пикочогонно и тонизиращо сърдечната дейност и кръвообръщението. Облекчава вътрешни болки (например менструални). Действа откашлящо, добър антисептик. Облекчава дихателните пътища при хрема.

Приложение:
Анасоновото масло е чудесно средство за регулиране на храносмилателни разстройства, за облекчаване на стомашни болки и последиците от хранителни отравяния. Използва се още за приготвянето на различни болкоуспокояващи смеси. Освен това е отлично средство при кашлица. Участва в състава на почти всички смеси срещу кашлица, при бронхит, грип, простуда, ангина. Антисептичните качества на анасоновото масло се използват в стоматологията, както и в производството на някои пасти за зъби.

Внимание: Масло със силно действие! Да не се употребява без консултация с ароматерапевт!

Употреба:
За масаж: при вътрешни болки (също и менструални), простуди, нарушения на кръвообръщението, бронхит, грип, разстройства в храносмилането.
За бани: при вътрешни болки, кашлица, бронхит, грип, простуда, хрема.
За инхалации (ароматерапевтични лампи): при кашлица, грип, простуда.

Производител:
ХИМАКС ФАРМА ЕООД